Министърът на икономиката Кирил Петков незабавно трябва да бъде отстранен защото е

...
Министърът на икономиката Кирил Петков незабавно трябва да бъде отстранен защото е
Коментари Харесай

ГЕРБ настоява Кирил Петков да бъде отстранен незабавно |

Министърът на стопанската система Кирил Петков незабавно трябва да бъде отстранен тъй като е ясно, че негови актове могат да бъдат оповестени за оскъдни, а това ще докара до вреди за страната , съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Митов, дружно с Радослав Чолаков и Анна Александрова, внесе в Конституционния съд искане за оповестяване на противоконституционно назначението на Кирил Петков.

" Имаме доста въпроси към министър Петков - това поданство (канадското - бел. ред.) годно ли е към момента и било ли е годно все още на назначението му. Ако е по този начин, е нарушена Конституцията. С една простичка молба не можеш да се откажеш от поданство ", безапелационен е Митов. Това е и повода от ГЕРБ-СДС да внесат в Конституционен съд настояването. 

По думите на депутата от ГЕРБ представителят на държавното управление Антон Кутев е загатнал няколко неща, които са " напълно неточни ":

" Не знам в какво качество се изрича той. Кутев загатна, че Кирил Петков бил някакъв лъч. Той направи и безусловно неточен паралел и със Закона за спор на ползи ", счита Митов.

Радослав Чолаков пък съобщи, че " не е прелестно, само че това е логиката. Щом искаш да оправиш една страна и да я реформираш, би трябвало да си предан на страната ".

" Българският народ би трябвало да узнае дали Кирил Петков има двойно поданство и дали има право да е министър ", уточни Анна Александрова

Митов още веднъж взе думата и съобщи, че желае да попита президента Румен Радев и Антон Кутев знаели ли са, че Петков има двойно поданство.

" Не става въпрос за някаква наша вендета, а за съблюдаване на законите ", разяснява той.

По въпроса, че ГЕРБ подозира скица на президента и " ИТН " за показаните записи с полицейско принуждение Митов съобщи, че са се " струпали доста скандалчета и би трябвало да се удовлетвори публичното внимание ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР